Четвер, 25.04.2024, 23:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Головна » Статті » Бібліотека » Новини

Зустріч
Нещодавно у Білокриницькій ЗОШ 1-3 ст пройшла зустріч школярів та педколективу з Рівненським спеціалістом по символіці, членом Українського Геральдичного товариства Терлецьким Юрієм Петровичем, яка була організована публічно-шкільною бібліотекою села Біла Криниця.
Виставку гербів, значків та прапорів , яку представив геральдист також відвідали завуч школи-Целюк Валентина Андріївна та вчитель молодших класів-Волошина Світлана Петрівна, яка є автором вірша про рідне село.
Зібрані та представлені матеріали різних епох та років заснування приватної колекції науковця привернули щиру увагу школярів до зародження та розвитку геральдичних традицій на українських землях та на теренах рідної Рівненщини Ззавідуюча бібліотекою Оксана Морозюк розповіла всім присутнім про шлях зародження та створення гербів всіх трьох сіл, які входять до складу Білокриницької сільськох ради.
Відзначаючи у 2014 році ювілеї сіл Антопіль та Глинки та піднявши патріотичну свідомість і любов до рідної землі , ми гордо вступили в 2015 рік -ювілейний для жителів Білокриницької сільської громади -445 років від першої згадки про село, вже маючи всю потрібну атрибутику та місцеву символіку: герб, прапор,гімн-пісню про село.
Терлецький Юрій Петрович відзначив , що наша сільська рада одна в області має герби всіх її населених пунктів, що свідчить про високий патріотизм всіх наших мешканців та небайдужих громадян. На закінчення зустрічі школа отримала в подарунок від сільської бібліотеки герб рідного села , який зайняв чільне місце у шкільному патріотичному куточку.







Категорія: Новини | Додав: admintorg (24.03.2015)
Переглядів: 565 | Коментарі: 2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: