Середа, 24.04.2024, 12:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Головна » Статті » Бібліотека » Новини

Телерадіопростір Рівненщини

«Телерадіопростір Рівненщини. Від витоків до сьогодення», з книгою під такою назвою завітав до бібліотеки села Біла Криниця  директор Рівненської філії радіомовлення, радіозв’язку та телебачення Віктор Талімончик ,який є давнім другом та спонсором  Білокриницької громади.  На презентацію нової книги до бібліотеки  села зійшлися вдячні читачі, вчителі  Білокриницької ЗОШ 1-3 ст , художній керівник вокального ансамблю «Криниченька» Станіслав Серпінський  зі своїм колективом, які щиро подякували директору Рівненської філії РРТ Віктору Талімончику за нову літературу та оновлене вбрання для «Криниченьки»  . Також привітали з  Днем  працівників радіо, телебачення та зв’язку, яке щороку відзначається 16 листопада.  Рівно 50 років тому у селі Антопіль неподалік Рівного запрацювала радіо-телестанція. Сільський голова  Тетяна Гончарук приєдналася до привітань та подякувала за плідну співпрацю та постійну підтримку у розвитку культури та мистецтва Білокриницької громади та сільської бібліотеки.
 Віктор Талімончик розповів про початок розвитку радіо та телебачення на теренах Рівненщини , що на своїх початках принесло величезну користь в розвитку демократії та нас самих. Антопільська телевежа унікальна ще й тим, що є найвищою спорудою в області. Хоча вона й розташована за 15 кілометрів від обласного центру, з її найвищої точки вдалині можна побачити Рівне. На даному підприємстві працює понад 100працівників - в основному жителів Білокриницької територіальної громади. . Саме завдяки їхній роботі мешканці Рівненщини та окремих районів сусідніх областей можуть у вільному доступі  дивитися 32 цифрових телеканали та слухати чотирнадцять радіостанцій. 
Протягом тридцяти років директором телерадіоцентру в Антополі був Федір Наконечний. Його без перебільшення називають батьком рівненського телебачення. На протязі. 2017-го року  Федір Йосипович вирішив зоорганізувати навколо ідеї написання книги: «Телерадіопростір Рівненщини. Від витоків до сьогодення»,  усіх причетних до  процесу телебаченн  керівників регіональних теле та радіокомпаній, аби кожен з них поділився своїми спогадами про зародження та розвиток нових підприємств на Рівненщині. Так побачило світ видання, яке буде корисним історикам, інженерам, молодим допитливим українцям та багатьом користувачам бібліотеки . Це вже друга книга автора про історію створення та розвитку телерадіоорганізацій на Рівненщині. У 2003-му році світ побачило видання «Телевізійними стежками».
                                                                              
.                                                                                       Оксана Морозюк 
                                                                                   завідуюча публічно-шкільною
                                                                                  бібліотекою села Біла Криниця

Категорія: Новини | Додав: admintorg (14.12.2017)
Переглядів: 407 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: