Вівторок, 16.04.2024, 22:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Головна » Статті » Бібліотека » Новини

У категорії матеріалів: 31
Показано матеріалів: 1-10
Сторінки: 1 2 3 4 »

Сортувати по: Даті · Назві · Рейтингу · Коментарям · Переглядам

Щороку 21 листопада в нашій країні відзначають День Гідності та Свободи, встановлений Указом Президента України Петра Порошенка у 2014. Цього дня українці віддають шану патріотизму й мужності громадян, що стали учасниками Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013–2014 років, піднялися на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

З нагоди Дня Гідності та Свободи в Білокриницькій публічно-шкільній бібліотеці розгорнуто книжкову виставку «Події, що змінили долю України»

Новини | Переглядів: 313 | Додав: admintorg | Дата: 21.11.2018 | Коментарі (0)

У Білій Криниці, у переддень відзначення 27-ї річниці незалежності України 23 серпня, після проведеного капітального ремонту відкрили будинок культури. Про це вже давно мріяли всі жителі нашого села, а особливо цього чекала молодь та діти.
Відновлений будинок культури гостинно відкрив свої двері під урочистий супровід військового оркестру ОК,, Захід,, та гучні оплески жителів та гостей рідного села. Відкриття храму культури та дозвілля в Білій Криниці співпало з днем державного прапора та напередодні дня Незалежності України- тому на подвір'ї зібралася велика кількість молоді та поважних односельчан, які в захваті спостерігали за урочистою ходою від сільської ради до Будинку Культури у складі танцювального колективу " Зіронька", співочого ансамблю " Криниченька" , фізкультурно-спортивного клубу " Білокриницький", добровольців місцевої пожежної команди. Очолювала урочисту ходу сільський голова Тетяна Гончарук , яка вложила у відкриття клубу свою душу і серце та згуртувала навколо себе всю творчу команду односельців.
В урочистостях взяв участь і голова райдержадміністрації Володимир Пилипчук. У своєму вітальному слові голова райдержадміністрації привітав учасників свята з Днем Державного Прапора України, 27-ю річницею незалежності України та висловив надію на подальшу плідну співпрацю з місцевою владою у проведенні подальшого впорядкування об’єктів соціокультурної сфери, що діють на території сільської ради.
Господиня свята –директор будинку культури Оксана Нестерчук- приймала поважних гостей свята з подарунками :директора Рівненської філії РРТ Віктора Талімончика, координатора проекту « Українського рятувального волонтаріату в Рівненській обл.» пана Марека Ковальські з Польщі і багатьох інших та обдаровувала їх сувенірами з нещодавно створеною символікою клубу.
Серед великої кількості поважних гостей святкування був присутній і місцеві письменник Василь Басараба, який прибув на свято з подарунком для бібліотеки- нещодавно виданою книгою " Блекота" та декількома збірками для дітей. 
Родзинкою свята для наших односельців були подарунки від спонсорів: фаєр-шоу та святковий салют. 
Жителі та гості села були приємно вражені сучасним інтер'єром та організацією і проведенням святкування в будинку культури .

Новини | Переглядів: 313 | Додав: admintorg | Дата: 05.09.2018 | Коментарі (0)

У Великій Омеляні відбувся  ІІ-й районний фестиваль народної творчості, історії та побуту «А у нас на ярмарку». Він об’єднав народних умільців, майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, творчих особистостей, аматорські творчі колективи, окремих виконавців та представників Великоомелянської, Грушвицької, Корнинської, Квасилівської селищної рад та нашої рідної Білокриницької сільської ради     
Кожна громада представила свій курінь, де гості могли  скуштувати різноманітні смачні страви, що побутують в їхніх селах та придбати витвори майстрів з декоративно-ужиткового мистецтва. Білокриницькі ж господині були на висоті. Їхні страви прийшлися до смаку багатьом гостям ярмарки.
   
. Гості заходу могли не лише ознайомитися з народними ремеслами і кухнею, але і скуштувати безкоштовний «Козацький куліш» та продегустувати місцеві автентичні страви і напої. Крім того, на великій сцені відбулися виступи аматорських колективів району .
 Білу Криницю представляв вокальний ансамбль « Криниченька», яку вже добре знають та з оваціями зустрічають на багатьох районних та обласних заходах.
   Після завершення виступів творчих колективів-представників громад учасниць фестивалю начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Іван Солодуха вручив їм подяки та подарунки.  

Новини | Переглядів: 366 | Додав: admintorg | Дата: 18.07.2018 | Коментарі (0)

28 березня  у затишний залі "Світлиця" Рівненської обласної бібліотеки відбулась зустріч-бенефіс літературного клубу "Співрозмовник" з рівненським поетом, письменником, журналістом, краєзнавцем Басарабою Василем Наумовичем з нагоди гарного ювілею- 70 річчя з дня народження. До гостинної зали завітали друзі, колеги, журналісти,молодь, всі поціновувачі таланту письменника, які гарними словами та побажаннями вітали іменинника. Особливою приємністю для ювіляра були вітання від його земляків: учнів Білокриницької ЗОШ 1-3 ст у супроводі вчителя української мови та літератури, завідуючої шкільного музею " Берегиня" Новак Катерини Адамівни, вчителя молодших класів Волошиної Світлани Петрівни, вчителя музики Дубіч Олександра Борисовича та бібліотекаря Білокриницької публічно-шкільної бібліотеки Морозюк Оксани Дмитрівни, яка вручила славетному земляку подяку та грошову премію від територіальної громади його рідного села з побажаннями крепкого здоров'я та творчих звершень на літературній ниві. Учні 9 класу Ханенко Ярослав, Козлюк Анастасія та учениці 6 класу Чхан Дарина подарували квіти від дирекції школи та декламували напам'ять поетичні рядки рідного поета і разом з вчителем музики виконали вітальну пісню для іменинника. Світлана Петрівна Волошина прочитала власний вірш-привітання, чим до сліз розчулила ювіляра та всіх присутніх. На завершення зустрічі Василь Басараба подарував присутнім свої збірки з автографами від автора.

Новини | Переглядів: 491 | Додав: admintorg | Дата: 04.04.2018 | Коментарі (0)

21 березня у будинку культури села Городок відбулося районне літературно-музичне свято "Життя малюєм фарбами й словами", в якому приймали участь поети, письменники, художники та митці різних жанрів Рівненського району. Серед них були і представники Білокриницької територіальної громади- а саме: Марія Дмитришина- художниця, бібліотекар Глинківської ЗОШ, керівник гуртка "Сім кольорів". Майстриня представила на районну виставку своїх п'ять чудових картин, які здобули схвальні відгуки присутніх та Подяку від начальника відділу культури і туризму Івана Солодухи. Вітаємо художницю з відзнакою та гордимося нашими талановитими земляками!

Новини | Переглядів: 370 | Додав: admintorg | Дата: 22.03.2018 | Коментарі (0)

20 березня 2018у шкільній бібліотеці Білокриницької ЗОШ 1-2 ст відбувсь урочистий захід      «Посвята у читачі»  наймолодших школярів-учнів 1-А та 1-Б класів. На свято юні читачі завітали у супроводі своїх класних керівників: Клименко Інни Анатоліївни, Целюк Людмили Юріївни та завуча по виховній роботі Целюк Валентини Андріївни. Ведуча дійства -бібліотекар Чумак Алла Миколаївна підготувала маленьким гостям виставу за участю казкових героїв: Незнайка, лікаря Айболита, королеви Книги та розумного Знайка, яких артистично зіграли учні 5-Б класу: Павлюк Вадим, Чорний Ілля, Власюк Роман, Зайченко Олександра. Допомагали ведучій у проведенні свята учні 6-Б класу: Федорчук Валентина та Зданевич Марія. Юні читачі активно приймали участь у відгадуванні загадок та самі розповідали прислів'я та загадки про книги.

 "Неможливо прожити без книги. Ми хочем вам друзі побажати,Щоб з нею нерозлучні ви були, Щоб вам не довелось сумувати"

 

Новини | Переглядів: 302 | Додав: admintorg | Дата: 22.03.2018 | Коментарі (0)

21 лютого-міжнародний день рідної мови.
Білокриницька публічно-шкільна бібліотека провела літературно-поетичну презентацію на тему: " Солов'їна мова в поезіях Ліни Костенко" в 10-11 класах Білокриницької ЗОШ 1-2 ст  разом з вчителями та поціновувачами сучасної української літератури.Бібліотекар представив нові збірки поезій Ліни костенко, а саме: " Берестечко" та " Річка Геракліта", в комплект до якої входить аудіо диск з записами творів самої поетеси. Відтворивши аудіо запис з ноутбука та почувши вживу голос знаменитої поетеси, читачі та всі присутні були глибоко вражені емоційним та ліричним звучанням  творів Ліни Костенко. Також прозвучали твори поетеси  у виконанні учня 10 класу   Драки Іван, під керівництвом  вчителя  української мови та літератури Чикун Оксани Іванівни.

Новини | Переглядів: 352 | Додав: admintorg | Дата: 26.02.2018 | Коментарі (0)

Дарує Масляну зима  нам на прощання

Свято веселе, щире та  останнє..

 

Такими словами розпочиналося свято „Щедра Масляна 2018” у с. Біла Криниця”. На святі панував гарний та веселий настрій. Жителі села та гості

мали змогу почастувати смачні млинці та різноманітні  смаколики  та прийняти участь у конкурсах, веселих розвагах для дітей і  дорослих.

Місцеві спортсмени мірялися силами, за що  переможці спортивних змагань  отримали цінні подарунки від спонсора Макова В.Г. Організатори дійства  висловили  подяку місцевим підприємцям за допомогу та підтримку на святі.

Під відкритим небом готуватися безкоштовний козацький куліш та чай.

 

Сільський голова Тетяна Гончарук відзначила подяками місцевих активістів та учасників святкувань : Оніщука Дмитра –за музичний супровід , Даюк Ірину та Плетьонка Андрія - ведучих свята, Остапчука Анатолія, Гавриша Володимира, Павлюка Олександра, Тотчука Миколу, Павлюка Василя – за приготування козацького кулішу та чаю, співочий колектив „Криниченька” під керівництвом Серпінського С.А- за прекрасні пісні і чудовий святковий настрій..

Ой, Масляна! Прощавай, прощавай!

Як будемо здорові, то побачимось знов.

Ти ще один рік почекаєш, прождеш.

Знаєм, знову ти до нас прийдеш!!!

 

Завідуюча публічно-шкільною

бібліотекою Оксана Морозюк

Новини | Переглядів: 327 | Додав: admintorg | Дата: 26.02.2018 | Коментарі (0)

Книжкова виставка:

Сто рецептів млинців на Масляну і не тільки..

Масляна є одним з найстаріших свят слов’янських народів. Справжня забава, яка зберегла свої традиції в наші дні з язичницької культури. Це смачне і неймовірно ситне свято триває цілий тиждень, який передує настанню Великого посту.

Книжкова виставка, яка представлена в публічно-шкільній бібліотеці,   присвячена приготуванню найрізноманітніших смаколиків, головними з яких традиційно були млинці та вареники. Робили із молочних продуктів багато інших страв, наскільки дозволяло уміння та фантазії кожної господині: варили локшину й галушки на молоці, робили ряжанку, колотуху, молочні каші і молочний кисіль.

Незважаючи на поширену думку, що основною стравою на Масляну є млинці, в Україні – це завжди були вареники з сиром, які вживалися з маслом чи сметаною.
В періодичних виданнях та книгах, які представлені на книжковій виставц
і нашої бібліотеки, користувачі знайдуть різноманітні рецепти приготування вареників, млинців та начинки для них.
Масляна – стародавнє слов’янське свято, що символізує проводи зими і очікування весни. Гуляння народу триває тиждень
, яке доречі на території нашої громади буде проводитися 17 лютого біля місцевого будинку культури ,  і завершується Прощеною неділею. Мета таких гамірних масових заходів полягала в тому, щоб розбудити весну від сну і прогнати геть зиму.

Новини | Переглядів: 350 | Додав: admintorg | Дата: 16.02.2018 | Коментарі (0)

11 грудня 2017 року  відбулася урочиста Академія з нагоди відзначення 100 - річного ювілею Рівненської " Просвіти ", де була нагороджена медаллю та вручено благословенну грамоту просвітянці, вчителю української мови та літератури Білокриницької ЗОШ 1-3ст  Новак Катерині Адамівні на знак Благословення за щиру працю на користь Святої Церкви Христової. На урочистому заході, який відбувався в обласному драмтеатрі, були присутні і бібліотекарі села Глинки Марія Дмитришина та  села Біла Криниця Оксана Морозюк, які розглянули виставку творчих доробків Рівненських просвітян та отримали від Євгена Шморгуна в дарунок Білокриницькій  бібліотеці свої дві нові збірки: « Снігурі» та «Розказочки»  з автографами від автора.

Новини | Переглядів: 358 | Додав: admintorg | Дата: 18.12.2017 | Коментарі (0)

1-10 11-20 21-30 31-31